Natural True Lavender Skincare

Skin is our biggest organ and your first contact with the world. Take care of it with all-natural cosmetics that will make your skin healthy, soft and beautiful.

 

For everyday use, we recommend our superfat soap, that will clean your skin.

cf3c85_fc7959a849e542dba40fc40c086b1b7a~

Cleanses, nourishes and rejuvenates the skin

Do you already know the best natural face tonic that hydrates and rejuvenates the skin at the same time?

20200701_145813.jpg

The unbound olive oil in the soap ensures that the skin is soft and supple even after washing.

20200712_173315-01.jpeg

Nourish your skin with minerals and vitamins contained in vegetable oils.

20200701_145927.jpg

Hidrolat prave sivke

Lavandula Angustifolia

Hidrolat ali rožna voda ter eterično olje sta produkta, ki nastaneta pri parni destilaciji svežega cvetja prave sivke. V hidrolatu so v vodi topne aromatičn snovi in učinkovine rastline. Hidrolati so pomemben zdravilni material in imajo izredno širok spekter uporabe. Uporabljamo jih v kozmetičnih pripravkih, pripravkih za nego kože in takrat, ko bi bila eterična olja za našo kožo pregroba.

Koža in lasje

Ker deluje antiseptično, je dobrodošel pri vseh kožnih težavah, vključno z aknavostjo, ekcemi, piki insektov in opeklinami. Hidrolat sivke je nežen in uravnava vse vrste kože, hladi v poletni vročini, blaži sončne opekline in hitreje celi manjše odrgnine in ureznine. Nežno in varno čisti in tonizira mastno, suho in zrelo kožo. Uporablja se za čiščenje in mehčanje kože obraza in las. Spodbuja rast las in jih krepi. Zelo uporaben je tudi kot protibolečinski in proti oteklinski obkladek v primeru pikov insektov.

 

Psihično počutje

Na psihičnem področju hidrolat prave sivke sprošča in revitalizira. Odpravlja glavobole, stres in duševno izčrpanost. Pomirja tudi otroke. Po kopanju jih lahko namažemo s tem hidrolatom ali ga dodamo direktno v kopel. Žlica ali dve bosta zadostovali.

 

Zdravje

Hidrolat sivke blagodejno vpliva na prebavila. Uporabimo ga lahko za grgranje pri težavah z glasilkami. Uporaben je tudi kot sestavina v losjonih in kremah za odpravo revmatizma in za čiščenje ran.

 

Sivkino milo

za nežno čiščenje kože

Osnovo našega mila z izvlečki sivke je oljčno olje, ki je hranilno in negovalno za našo kožo, kokosovo olje pa milu daje potrebno čistilno moč, da je naša koža po umivanju res očiščena. Posebnost tega mila je tudi to, da je superfat, kar pomeni, da v milu ostane cca. 8% maščobe nevezane, zato milo po umivanju pusti kožo mehko in zaščiteno. Hidrolat prave sivke poskrbi za dodatno pomirjenost kože in ji vrača elastičnost, eterično olje pa poskrbi za nežno aromo po sivki.

Zaradi nežnega delovanja je primeren tako za čiščenje obraza, kot telesa.

Negovalno olje prava sivka

neguj svojo kožo z bogatimi rastlinskimi olji

Negovalno olje s pravo sivko združuje naravna rastlinska olja ter eterično olje prave sivke iz naših polj. Kombinacija olj poskrbi, da je tvoja koža nahranjena in navlažena, poleg tega pa še omamno diši.

 

Mandljevo olje kožo vlaži in hrani. Vsebuje veliko rudninskih snovi, A, B in E vitamine ter esencialne kisline.
Avokadovo olje vsebuje veliko hranljivih snovi, esencialne maščobne kisline, magnezij in vitamine. Pomaga pri obnavljanju kože, krepi njene funkcije in jo ščiti.
Jojobino olje je bogato z E vitaminom in deluje kot antioksidant. Poleg tega jojoba vsebuje še B kompleks vitamine ter minerale krom, baker in cink.
Za dodatno pomiritev vaše kože bo poskrbelo eterično olje prave sivke iz naših polj. Poleg medene arome eterično olje prave sivke pomaga tudi pri regeneraciji kože.

 

Kdaj ga lahko uporabiš?

 

Dnevna nega kože po tuširanju.
Kožo po tuširanju osušite z brisačo, ter po celem telesu razmažite tanko plast olja. Za hitrejše vpijanje ga nanašajte s krožnimi gibi. Za še boljši učinek za umivanje uporabite Blue Hill milo z izvlečki sivke in hidrolat prave sivke.

 

Masaža
Olje se odlično obnese tudi pri masažah. Olje je lepo mazljivo poleg tega pa bo vsak, ki ga boste zmasirali s tem oljem sproščen pa še koža bo hvaležna za vsa hranila.

 

Nega kože po sončenju
Za nego kože po sončenju priporočamo, da nego začnete z Blue Hill hidrolatom prave sivke, ki bo vašo kožo hidriral in pomiril, poleg tega deluje hladilno in protivnetno. S pršilko ga nanesite po celem telesu in počakajte, da se posuši, nato po telesu razmažite tanko plast negovalnega olja.

 

Nega nosečniškega trebuščka
Odličen je tudi za nego nosečniškega trebuščka saj poskrbi, da koža ostane elastična in preprečuje nastanek strij.

 
 

Follow us on:

 

  • Instagram
  • Facebook

Blue Hill - gojenje sivke, Alen Oderlap s.p.

Topolšica 176

3325 Šoštanj

telefon: 031 551 200

e-poštni naslov: bluehill.info@gmail.com